KEL S VÝVAROM A HOVÄDZÍM MÄSOM
Čoraz viac populárne jedlá, ktoré sú konzistenciou, niečo medzi polievkou a hlavným jedlom. Tak je to aj pri tomto recepte. Inšpiráciou pre tento recept je klasické sardínske jedlo chudobných pastierov, ktorí jedli striedmo, ale zato zdravo. Základom tohto jedla je veľké množstvo kelu a vývar z mäsa. Kel a vývar sú doplnené o kúsok hovädzieho mäsa. Ja som celú túto koncepciu jedla doplnil ešte o sladké malé cherry paradajky a voňavú bazalku.
POSTUP:
Ako prvé dáme variť mäso. Do 1,5 l vody v hrnci vložíme mäso a dáme ho na sporák zovrieť. Potom varíme pri pomalom plameni 1 hodinu. Po hodine pridáme k hovädziemu mäsu listy kelu, cherry paradajky a bazalku. Túto zmes varíme ďalších 30 minút. Na záver všetko ochutíme soľou a čiernym korením a môžeme podávať. Ideálne je toto jedlo podávať s pečivom.