CAPRESE

Kto nepočul slovo “Caprese”? Prekrásna gastronomická krajina s jedinečnými jedlami, to je predsa Taliansko. Spojitosť chutí a rozmanitosť surovín v rýchlej príprave, to je len pár typických znakov pre túto krajinu. Jednoduchý a známy šalát, predjedlo, alebo ľahký obed, či večera, to je presne to, čo vystihuje šalát “Caprese”.

INGREDIENCIE:

  • 2 veľké paradajky
  • 8-10 ks cherry paradajok
  • 250g mozzarelly
  • 2 hrste bazalky
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP:

Ako prvé nakrájame veľké paradajky na kolieska a cherry paradajky na polovicu. Voľba paradajok je len na vás, tak isto ako aj spôsob nakrájania. Nakrájané paradajky poukladáme na tanier a pridáme k nim nakrájanú mozzarellu. K paradajkám a mozzarelle pridáme ešte listy bazalky. Všetko pokvapkáme väčším množstvom olivového oleja, osolíme a okoreníme. Jednoduchý a rýchly šalát servírujeme, buď samostatne, alebo s pečivom.