ŠPAGETY CARBONARA

Najznámejšia príprava špagiet, to sú jednoznačne špagety Carbonara. Tieto špagety sú na prípravu veľmi jednoduché, avšak výsledná chuť pokrmu je neopakovateľná. Zabudnite však na použitie smotany. Dokonalú štruktúru a chuť krémovej carbonara omáčky zabezpečíte len jednoduchým pridaním vajec na záver prípravy

INGREDIENCIE:

  • 300 – 330g špagiet
  • 150g guanciale (poprípade inej mäsovej slaniny)
  • 2 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 60g syra pecorino
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie 

POSTUP:

Najskôr dáme zohriať osolenú vodu na cestoviny. Medzitým nakrájame na kocky slaninu guanciale alebo inú mäsovú slaninu, napríklad pancettu a pod. Do rozpálenej panvice pridáme pár kvapiek olivového oleja a dáme opiecť slaninu nakrájanú na kocky. Medzitým rozšľaháme vajíčka so žĺtkom a pecorinom. K rozšľahanej zmesi pridáme soľ, čierne korenie a premiešame. Špagety uvaríme ,,al dente,, To sú špagety uvarené, nie úplne domäkka, ale vo vnútri ostanú trošku tvrdšie. Takto pripravené špagety pridáme do panvice k opečenej slanine a všetko spolu premiešame. Dáme panvicu s cestovinami stranou, pridáme k tomu rozšľahanú zmes a všetko spolu premiešame. Vajcia, ak pridáme mimo plameňa sa nám v cestovinách nezrazia.