ŠOPSKÝ ŠALÁT
Keď sa povie šopský šalát, každému sa vynoria slnečné pobrežia na Balkáne. Presne tak. Šopský šalát je typickým šalátom, jedlom na Balkáne. Jedná sa o pomerne jednoduchý, chutný, a hlavne svieži šalát v horúcich dňoch. Tento šalát je ideálny, buď ako príloha, alebo tiež ako hlavné jedlo. Prinášam Vám moju vylepšenú verziu tohto známeho šalátu.
POSTUP:
Do veľkej misy nakrájame na menšie kocky umytú paradajku a papriku, ktorú sme zbavili zrniek. Taktiež na kocky nakrájame ošúpanú šalátovú uhorku, ktorú sme zbavili vnútornej dužiny a syr Feta. Ďalej do misky pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľu, nasekanú bazalku a nakrájanú jarnú cibuľku. Pridáme kôru z jedného citróna, šťavu z polovice citróna, biely vínny ocot a olivový olej. Dochutíme čiernym korením a soľou. Pri solení dávajte pozor, syr je slaný. Všetko v mise premiešame a môžeme servírovať. Doporučujem 10 – 15 minút nechať odležať, aby sa chute premiešali.