Mäso očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájame na plátky, ktoré osolíme, okoreníme a poprášime múkou. Plátky z bravčového pliecka pridáme do rozpáleného oleja a zprudka opečieme z oboch strán, aby sa krásne zatiahlo. Medzitým najemno nakrájame cibuľu a kyslé uhorky. Taktiež na malé kúsky, približne rovnakej veľkosti, nakrájame stonkový zeler, mrkvu, petržleň a koreň zeleru. Keď je mäso zatiahnuté z oboch strán, vytiahneme ho z panvice a dáme stranou. Do rozpáleného oleja v tej istej panvici, v ktorej sa pripravovalo mäso, pridáme cibuľu a restujeme dozlatista. Potom k nej pridáme opečené plátky z bravčového pliecka. Premiešame a podlejeme bielym vínom. Všetko necháme chvíľu prejsť varom, aby sa z vína odparil alkohol. Podlejeme zeleninovým vývarom alebo vodou a pod pokrievkou dusíme približne 25 – 30 minút. Následne k mäsu pridáme nakrájanu mrkvu, petržlen, stonkový zeler, sterilizované uhorky a koreň zo zeleru a dusíme ďalších 15 minút, pokiaľ zelenina nezmäkne. Akonáhle je zelenina mäkká, časť omáčky s časťou zeleniny rozmixujeme, aby sa omáčka zahustila. K omáčke pridáme smotanu a hrášok, dochutíme soľou, čiernym korením, šťavou z citróna a šťavou zo sterilizovaných uhoriek. Omáčku necháme prebublať do požadovanej konzistencie a na záver pridáme nasekanú vňať z mrkvy.