CAPRESE
Kto nepočul slovo “Caprese”? Prekrásna gastronomická krajina s jedinečnými jedlami, to je predsa Taliansko. Spojitosť chutí a rozmanitosť surovín v rýchlej príprave, to je len pár typických znakov pre túto krajinu. Jednoduchý a známy šalát, predjedlo, alebo ľahký obed, či večera, to je presne to, čo vystihuje šalát “Caprese”.
POSTUP:
Ako prvé nakrájame veľké paradajky na kolieska a cherry paradajky na polovicu. Voľba paradajok je len na vás, tak isto ako aj spôsob nakrájania. Nakrájané paradajky poukladáme na tanier a pridáme k nim nakrájanú mozzarellu. K paradajkám a mozzarelle pridáme ešte listy bazalky. Všetko pokvapkáme väčším množstvom olivového oleja, osolíme a okoreníme. Jednoduchý a rýchly šalát servírujeme, buď samostatne, alebo s pečivom.