FRITTATA S HUBAMI A SLANINOU

Obľúbený taliansky pokrm podobný omelete nesie názov Frittata. Frittata sa pripravuje, buď na panvici, ale pomalšie ako omeleta, alebo ešte častejšie v rúre. Jedná sa o veľmi jednoduchý pokrm, kde sa rôzne suroviny zvyknú zmiešať spoločne s rozšľahanými vajíčkami. Tak je tomu aj v tomto mojom recepte, kde som pripravil Frittatu s hubami a slaninou.

INGREDIENCIE:

  • 400g čerstvých hríbov
  • 7-8 vajec
  • 100g mäsovej slaniny
  • 1 cibuľu
  • hrsť bazalky
  • soľ 
  • čierne mleté korenie
  • olivový olej

POSTUP:

Hríby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Slaninu nakrájame na kocky a cibuľu na polmesiačiky. Do rozohriatej  panvice pridáme trochu olivového oleja. K oleju pridáme slaninu a hríby. Restujeme ich asi 3 – 4 minúty. Potom k hríbom a slanine pridáme cibuľu a restujeme 1 – 2 minúty. Do zapekacej misky pridáme pár kvapiek olivového oleja. Do takto pripravenej zapekacej misky vložíme zmes hríbov, slaniny a cibule. Vajcia rozbijeme do misky, ochutíme trochou soli a mletého čierneho korenia. Pomocou vidličky vajíčka poriadne rozšľaháme. Takto pripravenými vajíčkami zalejeme zmes v zapekacej miske. Zapekaciu misu vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme 12 – 14 minút. Frittatu vytiahneme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a na záver poukladáme lístky bazalky a pokvapkáme troškou olivového oleja. Servírujeme s čerstvým pečivom.