KAPUSTNICA Z KOTLÍKA

Keď sa povie kapustnica, každému sa hneď zbiehajú slinky. Dobrota, ktorá má obľúbené miesto v našej kuchyni. Ideálne jedlo nielen na Vianoce, ale po celý rok. Veľmi dobre chutí na letných párty, kde je možné si ju jednoducho pripraviť v kotlíku. Z tohto dôvodu som vám priniesol jeden jednoduchý a chutný recept na kapustnicu z kotlíka.

INGREDIENCIE:

  • 4kg kvasenej kapusty
  • 20l vody
  • 8-10 zemiakov
  • 3kg bravčových kostí
  • 1 údené koleno
  • 5 klobás
  • 2 hrste sušených húb
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 5 bobkových listov
  • 10ks nového koreniea
  • mletá červená paprika
  • mletá rasca
  • sušený majorán
  • soľ
  • mleté čierne korenie

POSTUP:

Do kotlíka nalejeme vodu, pridáme kosti, údené koleno, bobkové listy, nové korenie a prikryjeme. Varíme 1,5 – 2 hodiny.  Potom mäso a kosti vytiahneme. Pridáme kvasenú kapustu, klobásu, huby (tie vopred na 10 minút namočíme do vlažnej vody) a nastrúhané zemiaky. Varíme ďalších 45 – 60 minút. Po uplynutí času klobásu vytiahneme, nakrájame a pridáme naspäť do kapustnice. Taktiež do kapustnice pridáme nakrájané údené koleno a natrhané mäso z kostí. Dochutíme pretlačeným cesnakom, sušeným majoránom, mletou červenou paprikou, mletou rascou, soľou a mletým čiernym korením.