Najskôr očistíme zemiaky, mrkvu a cibuľu. Do hrnca pridáme hovädzie vcelku, mrkvu, cibuľu, zemiaky, stonkový zeler, bobkové listy a nové korenie. Zalejeme vodou tak, aby boli všetky ingrediencie pod vodou. Všetko spolu ochutíme soľou a varíme na miernom plameni približne 2 hodiny, aby sa vytvoril chutný hovädzí vývar. Po dovarení vývaru, mäso s bobkovými listami a novým korením vytiahneme. Všetko spolu rozmixujeme a necháme chvíľu prejsť varom do hustejšej konzistencie. Potom pridáme smotanu na šľahanie a nasekaný kôpor. Dochutíme soľou, čiernym korením a na záver citrónovou šťavou. Takto pripravenú kôprovú omáčku servírujeme spoločne s uvareným hovädzím mäsom. Najčastejšie sa tento pokrm servíruje s výbornou prílohou, ktorú si ľahko pripravíte doma. Je ňou domáca kysnutá knedľa. Recept na domácu kysnutú knedľu nájdete tu.