NAKLADANÝ SYR V OLEJI
Populárny a obľúbený pokrm k zahryznutiu. Syr Camembert, poprípade jeho slovenská alebo česká verzie, encián a hermelín, je už rokmi obľúbený v takejto úprave. Stačí niekoľko dní nechať odstáť syr v oleji a vznikne nám delikátny a obľúbený pokrm, predjedlo, snack bar food a rôzne iné názvy, ktoré by sme mohli použiť pre nakladaný syr. Podoba môjho receptu na tento chutný syr je určite veľmi delikátna
POSTUP:
Syr rozkrojíme stredom a naplníme ho náplňou. Náplň pripravíme veľmi jednoducho. V mixéry rozmixujeme 1 PL oleja, 2 kápie a strúčik cesnaku. Dochutíme soľou a čiernym korením. Takto pripravenú náplň natrieme z oboch vnútorných strán syra. Následne očistíme a na kolieska nakrájame cibuľu. Druh cibule, či už žltá, alebo červená, poprípade, šalotka a iné typy cibule, sú len na vás. Koliesko cibule vložíme na polovicu syra a druhou polovicou to prikryjeme. Takto pripravené syry vložíme do nádoby. K syrom pridáme bobkové listy, nové korenie a zvyšnú časť cibule. Syry aj s ostatnými ingredienciami zalejeme olejom až po vrch, tak aby boli všetky syry potopené v oleji. V oleji necháme syry naložené 5 – 8 dní. Záleží na tom, komu aká konzistencia naloženého syra chutí