ČÍNSKA OSTROKYSLÁ POLIEVKA

Populárna čínska ostrokyslá polievka, je delikatesa, ktorá si získala dôležité miesto v celej Európe. Ja osobne ju radím medzi svoje najobľúbenejšie polievky. Na prvý pohľad sa jej príprava javí ako veľmi zložitá, avšak ak zhliadnete môj recept, zistíte, že je veľmi jednoduchá. Stačí len jeden ostrý nôž a dôkladné krájanie nadrobno. Stačilo rečí a poďme sa pustiť do tejto delikatesy.

INGREDIENCIE:

  • 2 kuracie prsia 
  • 5l vody
  • 180-200g tapiokového škrobu
  • 2 mrkvy
  • 2 vajcia
  • 40g sušených hríbov Judášové ucho
  • 270ml svetlej sójovej omáčky
  • 180ml ryžového octu
  • 100ml rybej omáčky
  • chilli pastu
  • zázvor (o veľkosti palca)
  • 200g bambusových výhonkov
  • 400g tofu

POSTUP:

Ako prvé vložíme kuracie prsia do hrnca s vodou a privedieme k varu. Prsia varíme 60-70 minút, aby vznikol vývar. Hríby Judášové ucho zalejeme vodou a necháme 20 – 30 minút napučať. Mrkvu, bambusové výhonky, zázvor a tofu nakrájame nadrobno. Po napučaní, judášové ucho zlejeme a nakrájame taktiež nadrobno. Z vývaru po uplynutí času vytiahneme prsia a nakrájame ich taktiež nadrobno. Všetky nadrobno nakrájané suroviny vložíme do vývaru a povaríme 10 – 15 minút, pokiaľ nezmäknú. Pridáme sójovú a rybiu omáčku, ryžový ocot a chilli pastu (podľa chuti). Naberačkou vyberieme trochu polievky do misky a zmiešame v miske s tapiakovým škrobom. Túto zmes prilejeme naspäť do polievky a necháme povariť, aby polievka zhustla.  Potom odstavíme z plameňa a pridáme 2 vajíčka, ktoré sme v miske rozšľahali. Polievku premiešame, aby sa vajíčko rozdelilo a servírujeme.