Kysnutá knedľa je veľmi obľúbenou prílohou nielen v našej krajine. Často sa konzumuje k množstvu omáčok, k rôznym druhom gulášov a podobne. Možno ju kúpiť v každom obchode, ale nad domácu proste niet. Jej príprava je veľmi jednoduchá a vďaka tomuto receptu sa ju aj rýchlo naučíte.

Obľúbené korenisté zemiaky s domácou zmesou korenia nie sú žiadnou novinkou. Jedná sa o veľmi chutnú prílohu, poprípade samostatný pokrm (“snack”) servírovaný samostatne alebo s rôznymi omáčkami, majonézou a podobne.

Pšeničný chlieb typický pre kuchyňu Stredozemia alebo blízkeho východu. Pita chlieb je chlieb v tvare placky, ktorý je ideálny k príprave rôznych pokrmov.

Keď sa povie slovo „tzatziky“ každému sa vynorí biely jogurt, šalátová uhorka, krásne pláže v Grécku… Tzatziky nie sú populárne posledné roky len v Grécku, ale asi v každom kúte sveta. Je to ideálne jedlo, príloha atď. na horúce letné dni. Aby som jedlu dodal nejakú inováciu a vylepšil recept, doplnil som tzatziky o čierne olivy, ktoré tomuto pokrmu dodajú výbornú chuť. A tak je na svete môj vlastný recept na tzatziky s čiernymi olivami.