Srbský šalát (Srpska salata) je ľahký a svieži zeleninový šalát. V niektorých domácnostiach sa pripravuje tento šalát s octom, v iných nie. Je to jednoduchý zeleninový šalát, ktorý je ideálnou prílohou k hocijakému pokrmu. Originálny srbský šalát sa pripravuje so štipľavej papriky, avšak kto nemá rád pikantné, môže ju zameniť za sladkú.

Kto nepočul slovo “Caprese”? Prekrásna gastronomická krajina s jedinečnými jedlami, to je predsa Taliansko. Spojitosť chutí a rozmanitosť surovín v rýchlej príprave, to je len pár typických znakov pre túto krajinu. Jednoduchý a známy šalát, predjedlo, alebo ľahký obed, či večera, to je presne to, čo vystihuje šalát “Caprese”.

Svieži šalát v teplých dňoch, ktorý osvieži každého. To najdôležitejšie je, že sa skladá len z pár surovín a jeho príprava zaberie pár minút.

Keď sa povie šopský šalát, každému sa vynoria slnečné pobrežia na Balkáne. Presne tak. Šopský šalát je typickým šalátom, jedlom na Balkáne. Jedná sa o pomerne jednoduchý, chutný, a hlavne svieži šalát v horúcich dňoch. Tento šalát je ideálny, buď ako príloha, alebo tiež ako hlavné jedlo. Prinášam Vám moju vylepšenú verziu tohto známeho šalátu.