Pre rýchlejšie uvarenie šošovice, ju môžeme na 20 – 30 minút vložiť do studenej vody, aby napučala. Ako prvé nakrájame šalotku a cesnak najemno. Do hrnca pridáme maslo a trochu olivového oleja. Po roztopení masla pridáme šalotku s cesnakom a restujeme ich dozlatista. Potom do hrnca pridáme prepláchnutú šošovicu, bobkový list, nové korenie, trochu tymiánu s rozmarínom, lyžičku cukru a všetko spolu chvíľu orestujeme. Následne to zalejeme bielym vínom. Víno necháme prebublať, aby sa z neho odparil alkohol a potom pridáme zeleninový vývar alebo vodu. Všetko spolu pod pokrievkou varíme až do zmäknutia šošovice. Keď je šošovica mäkká, trochu šošovice premixujeme, aby sa celý prívarok zahustil. Pridáme smotanu na šľahanie a dochutíme. Dochucujeme octom, soľou a čiernym korením. Takto pripravený prívarok môžeme servírovať napríklad s vajcom, klobásou a podobne.