SOUVLAKI (bravčové)

Grécke pláže, krásne prostredie, letné mesiace, to všetko nám pripomína grilovanie, s ktorým sú spojené grilovačky. Grilované mäsové špízy, ktoré sa marinujú vo výbornej marináde, ktorá má jemne kyslú chuť. Táto marináda zaručuje, prečo je souvlaki tak excelentný pokrm.

INGREDIENCIE:

  • 800 g bravčového (pliecko, stehno)
  • 2 PL vínneho octu
  • 4 PL olivového oleja
  • 1 strúčik cesnaku
  • kôru z citróna
  • šťavu z polovice citróna
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP:

Bravčové mäso nakrájame na kocky a budeme marinovať v marináde. Na prípravu marinády použijeme misku, do ktorej pridáme vínny ocot, olivový olej, pretlačený strúčik cesnaku, kôru z citrónu, šťavu z polovice citrónu, soľ, čierne korenie a všetko premiešame. Do takto pripravenej marinády vložíme mäso na minimálne 30 minút. Čím dlhšie sa bude marinovať, tým bude lepšie. Doporučujem nechať mäso marinovať 20 – 24 hodín. Takto pripravené mäso napichneme na špajdle a grilujeme z každej strany. Souvlaki môžeme podávať s Pita chlebom a tzatziky.