TZATZIKY
Keď sa povie slovo „tzatziky“ každému sa vynorí biely jogurt, šalátová uhorka, krásne pláže v Grécku… Tzatziky nie sú populárne posledné roky len v Grécku, ale asi v každom kúte sveta. Je to ideálne jedlo, príloha atď. na horúce letné dni. Aby som jedlu dodal nejakú inováciu a vylepšil recept, doplnil som tzatziky o čierne olivy, ktoré tomuto pokrmu dodajú výbornú chuť. A tak je na svete môj vlastný recept na tzatziky s čiernymi olivami.
POSTUP:
Najskôr okrájame uhorky a odstránime jadierka. Potom uhorky nastrúhame a posolíme, aby sme ich zbavili prebytočnej vody. Následne z uhoriek vyžmýchame alebo scedíme vodu a takto pripravené uhorky vložíme do misky. Pridáme k nim olivový olej, soľ, vínny ocot, biele korenie, nakrájané čierne olivy, hrsť nasekaného kôpru a biely jogurt. Všetko dôkladne premiešame a môžeme servírovať. Pre krajší efekt servírovania môžeme ešte pokvapkať tzatziky v miske olivovým olejom, posypať olivami a nasekaným kôprom.